Vispring of Hästens te duur?

Kies dan voor Archibold Beckers – het bijzondere handgemaakte Engelse matras 

We vergelijken deze drie merken op een aantal aspecten:

Hästens, Vispring en Archibold Beckers. Deze drie merken spelen wat betreft kwaliteit en duurzaamheid in één liga. De matrassen worden met de hand gemaakt en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Maar er zijn ook verschillen.  

Maar welk merk past het beste bij jou?

Het meest opmerkelijke verschil is de prijs voor het matras.

Archibold Beckers: 

De pocketveermatrassen van deze Engelse fabrikant beginnen voor een éénpersoons matras bij €. 1.500 tot €. 4.000

Hiermee is de gemiddelde prijs voor deze matrassen €. 2.500

Vispring:

De pocketveermatrassen van deze Engelse fabrikant beginnen voor een éénpersoons matras bij €. 2.000 tot €. 10.000

Hiermee is de gemiddelde prijs voor deze matras €. 6.000

Hästens:

De pocketveermatrassen van deze Zweedse fabrikant beginnen voor een éénpersoons matras bij €. 3.000 tot €. 15.000

Hiermee is de gemiddelde prijs voor deze matras €. 9.000

Conclusie:

Als een Vispring of Hästens te duur is, kies dan voor Archibold Beckers. Maar naturlijk is niet alleen de prijs zaligmakend.

Lees nu verder en ervaar meer over de verschillen van deze bijzondere handgemaakte Engelse upperclass matrassen. 

 

 

Geschiedenis van deze fabrikanten

Archibold Beckers: 

De fabrikant van de Engelse pocketveermatras is Excellent Relax Bedding 

Met ruim 100 jaar ervaring is deze Engelse fabrikant met recht trots op zijn reputatie. Het succes van Excellent Relax Bedding Company is gebaseerd op uitstekende kwaliteit, duurzame, betaalbare matrassen en boxsprings met de nadruk op nauwgezette aandacht voor elk detail. 

Met een unieke mix van productie-ervaring, voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling, geavanceerde veermechanismen en luxueuze bekleding die er samen voor zorgen dat we de technologisch meest geavanceerde, comfortabele en ondersteunende produceren die je maar kunt bedenken. 

Vispring:

De oorsprong van dit luxe merk met en klassieke uitstraling ligt in Engeland in het jaar 1901. Een Engelse ingenieur wilde zijn zieke vrouw een perfecte nachtrust schenken. Hiervoor maakte hij met de hand (eruit gehaald) een slaapsysteem met losse pocketveren van staal en voorzien van natuurlijke materialen. Dit was tevens de geboorte van de pocketveren-matrassen met een bijzondere ondersteuning en comfort.   

Hästens: 

Het merk bestaat sinds 1852. Deze matrassen worden in Zweden gefabriceerd en zijn grotendeels vergelijkbaar met de Engelse matrassen. Het unieke blauwe ruitjes design werd 1978 geïntroduceerd en is ook vandaag nog actueel. 

Paardenhaar of schapenwol

Uniek aan Archibold Beckers, Hästens en Vispring is dat ze werken met natuurlijke materialen. Toch onderscheiden zich deze drie merken. 

Archibold Beckers

de top- en onderlagen zijn (o.a.) voorzien van paardenhaar, mohair, alpaca-vicunawol, katoen en kasjmier. Deze lagen worden verticaal verbonden door ze handmatig te noppen (tufting). Dit voegt extreem veel comfort toe.  Ook zorgt het tuften voor extra stabiliteit en duurzaamheid. De afdeklagen worden op deze manier gefixeerd en blijven zodoende op hun plek. 

Deze productiewijze is, in deze prijsklasse, uniek! 

Vispring

Gebruikt ook enkel natuurlijke materialen en hanteert een zelfde productiewijze als Archibold Beckers. Beide gebruiken en produceren zelf als ondersteuning de unieke Calico pocketveer die genesteld in het hart van het matras geplaatst wordt. Deze is verpakt in een katoenen zakje en kan alleen handmatig geplaatst worden in het matras. Hiermee onderscheiden ze zich van Hastens en andere topmerken. 

Hästens

Staat bekend om het gebruik van voornamelijk paardenhaar als afdeklaag. Maar ook wol en katoen wordt gebruikt. Paardenhaar ventileert erg goed en is compleet vrij van allergenen.  

Topmatras: ja of nee?

Een ander verschil tussen deze drie merken is het al dan niet ontbreken van een topmatras.  

Archibold Beckers en Vispring

geven je direct contact met het matras. De top- en onderlagen van natuurlijke materialen zijn zodanig gekozen en samengesteld dat een topmatras niet noodzakelijk is. Maar mogelijk is het natuurlijk wel als wat het alleen maar om een nog weldadiger comfort te verkrijgen. 

Het spreekt voor zich dat aan deze duurzame eigenschappen ook een prijskaartje zit. 

Dit prijskaartje is bij de matrassen en boxsprings van Archibold Beckers  duizenden Euro’s voordeliger om dat zij de winkelier uit de verkoopketen hebben gehaald. 

Hästens 

maakt zogenaamde continentale bedden. Dit zijn bedden bestaande uit 3 lagen: een boxspring, een (pocketveer)-matras en een topmatras. 

Een topper kan vaak verandering brengen in het ligcomfort. Het is in principe een middel om een hogere matraskwaliteit te suggereren. Het gebruik van een topmatras is vaak bij een boxspring met gestoffeerd ondermatras noodzakelijk. Het onderste matras is dan namelijk alleen voorzien van de ondersteunende vering, en bevat niet de volledige afdek-comfortlagen zoals bij Archibold Beckers en Vispring. 

Je zou mogen verwachten dat bij een Hästens matras het gebruik van een topper overbodig zou moeten zijn.   

Conclusie

Dure matrassen en boxsprings  van Vispring en Hästens zijn duurzaam, worden in Europa geproduceerd en zijn relatief duur.

Daarentegen zijn de matrassen en boxsprings van Archibold Beckers kwalitatief op hetzelfde niveau als Visping en Hästens.

Door de Detailhandel en marketingkosten zo laag mogelijk te houden kunnen deze producten

DUIZENDEN EURO’S VOORDELIGER DAN DE TOPMERKEN

 aangeboden worden.

Bezoek onze showroom