Duurzame matrassen

Een duurzame matras is een matras dat gemaakt is van duurzame materialen en/of geproduceerd wordt met aandacht voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid.

Hier zijn enkele kenmerken van een duurzame matras:

 • Natuurlijke materialen:
  Een duurzame matras is gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe, wol en paardenhaar, deze materialen zijn biologisch afbreekbaar.

 • Certificeringen:
  Kies voor een matras met certificeringen, zoals bijvoorbeeld British Furniture Manufacturers, National Bed Federation (NBF), The Guild of Master Craftsmen, die aangeven dat het productieproces en de gebruikte materialen milieuvriendelijk zijn.

 • Milieuvriendelijk productieproces:
  Een duurzame matras wordt geproduceerd met aandacht voor het milieu, bijvoorbeeld door het minimaliseren van afval en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

 • Sociale verantwoordelijkheid:
  Een duurzame matras wordt geproduceerd met respect voor de mensen die het maken, bijvoorbeeld door goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen.

 

Door te kiezen voor een duurzame matras, draag je bij aan een gezondere planeet en een betere toekomst. Let bij het kiezen van een duurzame matras ook op de kwaliteit en het comfort van de matras, zodat je een goede nachtrust hebt en lang van de matras kunt genieten.

Plan een afspraak in en ontvang binnen 24 uur een bevestiging

Bezoek ons

Westonstraat 26
1976 BH IJmuiden
Nederland

Uitsluitend op afspraak