Boxspringmatrassen

Een boxspringmatras is een type matras dat wordt gebruikt in combinatie met een boxspring bed. Het is opgebouwd uit verschillende lagen en heeft een veringssysteem dat zorgt voor een goede ondersteuning en comfort. Boxspringmatrassen worden vaak gebruikt in hotels en zijn de laatste jaren ook steeds populairder geworden voor thuisgebruik.

Een boxspringmatras bestaat uit drie lagen:

 • De kern:
  Dit is het binnenste deel van het matras en bestaat meestal uit pocketveren of bonellveren. Pocketveren zijn individueel verpakt in stoffen zakjes, terwijl bonellveren met elkaar zijn verbonden. Pocketveren bieden doorgaans meer ondersteuning en zijn beter geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor bewegingsoverdracht.

 • De comfortlaag:
  Dit is de bovenste laag van het matras en bestaat meestal uit schuim of latex. Deze laag zorgt voor comfort en drukverlichting.

 • De afdeklaag:
  Dit is de buitenste laag van het matras en bestaat meestal uit stof of leer. Deze laag beschermt het matras en zorgt voor een mooie afwerking.

Boxspringmatrassen bieden verschillende voordelen, waaronder:

 • Comfort:
  Door het veringssysteem en de comfortlaag biedt een boxspringmatras een goede ondersteuning en comfort.

 • Ventilatie:
  Door de open structuur van het veringssysteem en de comfortlaag kan lucht goed circuleren, waardoor vocht en warmte worden afgevoerd.

 • Duurzaamheid:
  Boxspringmatrassen zijn over het algemeen duurzamer dan andere typen matrassen, waardoor ze langer meegaan.

 • Hoogte:
  Boxspringmatrassen zijn hoger dan gewone matrassen, waardoor ze makkelijker zijn om in en uit bed te stappen.

 

Ook bij boxspringmatrassen is het belangrijk om te kijken naar de slaapbehoeften en voorkeuren voordat een keuze gemaakt wordt voor een dit type matras.

Plan een afspraak in en ontvang binnen 24 uur een bevestiging

Bezoek ons

Westonstraat 26
1976 BH IJmuiden
Nederland

Uitsluitend op afspraak